Головна Новини HI-tech космос Китайські вчені почали вивчати ґрунт із Місяця: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські вчені почали вивчати ґрунт із Місяця: як він виглядає (ФОТО)

У CNSA заявили, що готові до міжнародної співпраці у вивченні зразків

13 липня 2021, 17:24
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китайські вчені приступили до вивчення ґрунту, доставленого з Місяця. Про це повідомляє видання "Синьхуа".

Китайські вчені почали вивчати ґрунт із Місяця: як він виглядає (ФОТО)

Китайські вчені почали вивчення місячного ґрунту. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, вчені з Китаю офіційно приступили до вивчення місячного ґрунту, який був доставлений на нашу планету космічною місією "Чаньє-5" вкінці минулого року. Повідомляється, що 13 науковим інститутам, які беруть участь у 31 проєкті, було передано 17,48 грам (1% від загальної кількості доставленого матеріалу) місячного ґрунту.

На фотографіях зразків видно, що вони містять темні зерна і дрібний матеріал, а також шматочки базальтового скла, які були створені завдяки вулканічним процесам на супутнику.

Нині матеріалом поділилися тільки з організаціями з Китаю, проте в CNSA заявили, що готові до міжнародної співпраці у вивченні цих зразків.

Для довідки: Китай став третьою країною після Сполучених Штатів Америки і Радянського Союзу, яка змогла доставити зразки місячної поверхні на нашу планету.

Китайські вчені почали вивчати ґрунт із Місяця: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Китай має намір створити ракети, які зможуть захистити землю від астероїдів. Там заявляють, що в найближчі 10 років зможуть створити флот із без'ядерних ударних засобів, які будуть коригувати орбіти астероїдів. Для цього планується побудувати 23 ракети. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" писав про те, що китайські астронавти вийшли у відкритий космос для виконання роботи за межами населеного модуля нової космічної станції Китаю. Під час робіт на них були нові скафандри під назвою "Фейтянь". Про те, чим займалися тайконавти у відкритому космосі, читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://russian.news.cn/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини