Головна Новини HI-tech космос Китай запустив відразу кілька супутників до космосу: подробиці (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустив відразу кілька супутників до космосу: подробиці (ВІДЕО)

Китай запустив супутники за допомогою приватної космічної ракети

8 грудня 2021, 14:17
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Китай запустив одразу кілька супутників у космос. Про це пише видання Xinhua.

Китай запустив відразу кілька супутників до космосу: подробиці (ВІДЕО)

Земля. Фото з відкритих джерел

Учора, 7 грудня, на космодромі Цзюцюань, розташованому на північному заході країни, було здійснено успішний запуск до комерційної космічної ракети під назвою CERES-1 Y2.

На борту ракети-носія було п'ять невеликих супутників. Зазначається, що апарати було виведено на заплановану орбіту.

Для космічних ракет CERES-1 цей запуск став другим за рахунком. Попередній старт ракети відбувся минулого року – 8 листопада.

Довідка: CERES-1 є ракетою-носієм, масою 30 тонн. Її розробила китайська приватна компанія Galactic Energy, що займається запуском невеликих комерційних супутників. Апарат може вивести на навколоземну орбіту вантаж вагою 350 кілограмів або 230 кілограмів на сонячно-синхронну орбіту. Galactic Energy стала другою приватною компанією Китаю, яка успішно вивела супутник на орбіту.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що китайський місяцехід, який займається дослідженням єдиного природного супутника нашої планети, зафіксував загадковий об'єкт незвичайної форми. Зараз ровер знаходиться далеко від нього і розглянути його точно неможливо, тому апарат направили ближче. Згідно з розрахунками вчених, місяцехід дістанеться об'єкта через кілька місяців.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що український супутник отруїли до Сполучених Штатів Америки. Там апарат пройде підготовку до запуску та буде виведений на орбіту нашої планети. Запуск планується вже наступного місяця. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини