Головна Новини HI-tech космос Китай запустив ракету в космос: стало відомо, що у неї на борту
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустив ракету в космос: стало відомо, що у неї на борту

"Тяньлянь-2" поповнюють однойменне угруповання китайських ретрансляторів

14 грудня 2021, 17:38
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китай запустив космічну ракету. Про це пише видання "Кореспондент".

Китай запустив ракету в космос: стало відомо, що у неї на борту

Земля. Фото з відкритих джерел

На космодромі Січан, розташованому в китайській провінції Сичуань, що на південному заході країни відбувся запуск космічної ракети під назвою "Чанчжен-3B". На її борту знаходився супутник "Тяньлянь-2-02".

Наразі апарат вже успішно виведено на заплановану орбіту. Зазначається, що перший супутник цієї серії досяг штатної орбіти навесні 2019 року.

Довідково: "Тяньлянь-2" поповнюють однойменне угруповання китайських ретрансляторів. Основним завданням апаратів є забезпечення зв'язку китайської космічної станції та кораблів місій Шеньчжоу із наземними центрами.

Планується, що у майбутньому нові апарати замінять групу супутників Тяньлянь-1 (наразі група складається із 5 одиниць).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що американське відомство NASA виявило гігантський червоний міхур у космосі. Повідомляється, що це небесне тіло знаходиться на відстані десятків тисяч світлових років від нашого будинку. Міхура утворилася після вибуху масивної зірки. Наразі залишок наднової розширюється у космосі зі швидкістю п'яти тисяч кілометрів на секунду.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Hubble сфотографував містичну гору у космосі. Фахівці розповіли, що вона складається з пилу та газу. Для отримання знімка обсерваторія використовувала інфрачервоне обладнання. Через це стовп пилу на передньому плані знімка напівпрозорий. Містична гора знаходиться у сузір'ї Кіля. Докладніше про це читайте в нашій статті. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини