Головна Новини HI-tech космос Китай запустив ракету в космос: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустив ракету в космос: що відомо

Китай запустив супутник нового покоління

3 червня 2021, 14:23
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китай вивів на орбіту черговий супутник. Запуск відбувся сьогодні вночі, 3 червня, з космодрому Січан, який знаходиться в провінції Сичуан в Китаї.

Китай запустив ракету в космос: що відомо

Китай відправив супутник на орбіту Землі. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, ракета-носій під назвою Чанчжен-3-бі, доставила метеорологічний супутник Фен'юнь-4-бі на орбіту. Для космічних ракет цієї серії даний пуск став 372 за рахунком.

Новий метеорологічний супутник буде використаний для попередження стихійних лих, метеорологічних досліджень, а також прогнозів погоди. Фен'юнь-4-бі є новим поколінням китайських метеосупутників, які будуть розміщені на геостаціонарній орбіті Землі.

Обидва космічні апарати були побудовані установами, які входять до складу CASC (Китайська аерокосмічна науково-технічна корпорація)

Для довідки: геостаціонарна орбіта — це розташована над екватором Землі кругова орбіта. Супутник, який знаходиться на ній, рухається навколо планети з кутовою швидкістю, однаковою зі швидкістю обертання Землі навколо своєї осі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA планує запустити дві місії на Венеру. У відомстві назвали приблизну дату початку місій, а також їх вартість і цілі. Дані дослідження Венери стануть першими за останні тридцять років, які здійснювало відомство.

Також видання інформувало про те, що компанія мільярдера Ілона Маска SpaceX побудує кілька плавучих космодромів поблизу узбережжя Техасу. Ілон опублікував зображення, які показують, як будуть виглядати майбутні платформи для запуску космічних кораблів. Більш детально читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини