Головна Новини HI-tech космос Китай запустив ракету до космосу: що на борту (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустив ракету до космосу: що на борту (ФОТО)

Сьогоднішній політ став уже 397-м для китайських космічних ракет серії "Чанчжен"

20 листопада 2021, 21:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китай запустив на орбіту Землі новий супутник. Про це пише видання Xinhua.

Китай запустив ракету до космосу: що на борту (ФОТО)

Земля. Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 20 листопада, на космодромі Тайюань, який знаходиться на півночі країни в провінції Шаньсі, відбувся запуск космічної ракети" Чанчжен-4В". На борту ракети-носія був супутник під назвою Гаофень-11 03.

Повідомляється, що на цей час супутник вже успішно вийшов на задану орбіту. Як пише видання, космічні апарати серії Гаофень є мікрохвильовими супутниками дистанційного зондування нашої планети. Вони здатні передавати зображення з роздільною здатністю менше одного метра.

Для довідки: з мандрівник" Гаофень-11 03" та ракета-носій" Чанчжен-4В" були розроблені в Шанхайській академії космічних технологій, що входить до складу CASC. Сьогоднішній політ став уже 397-м для космічних ракет серії" Чанчжен".

Китай запустив ракету до космосу: що на борту (ФОТО) - фото 2

Фото: Xinhua

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що марсохід американського відомства NASA зняв на відео найскладніший політ безпілотного гелікоптера Ingenuity на Марсі. Цей рейс відбувся кілька місяців тому. Під час нього апарат літав над різноманітною місцевістю та розвідку для ровера. Вчені зазначили, що отримані ним дані надають цінну інформацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що астрономи за допомогою потужної космічної обсерваторії змогли побачити останній етап життя зірки, що схоже на наше світило. Повідомляється, що в майбутньому вона зникне на мільярди років у вигляді білого карлика і така ж доля може збагнути нашу зірку. Однак це станеться зовсім не скоро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини