Головна Новини HI-tech космос Китай запустив космічну ракету з групою супутників (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустив космічну ракету з групою супутників (ФОТО)

Китай запустив космічну ракету "Чанчжен-4Б"

19 серпня 2021, 13:06
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китай вивів на орбіту нашої планети кілька супутників. Про це повідомляє видання Xinhua.

Китай запустив космічну ракету з групою супутників (ФОТО)

Китай вивів на орбіту групу супутників. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, сьогодні, 19 серпня о 6:32 за місцевим часом з космодрому Тайюань, що знаходиться в провінції Шаньсі, Китай запустив космічну ракету "Чанчжен-4Б". За допомогою неї на орбіту Землі було виведено група науково-експериментальних супутників Tianhui-2

Даний пуск став вже 384 для ракет-носіїв серії "Чанчжен". Відзначимо, що за минулий місяць, Китай виводив космічні апарати на орбіту нашої планети шість разів.

Всього в планах країни здійснити щонайменше 40 запусків і встановити новий національний рекорд.

Китай запустив космічну ракету з групою супутників (ФОТО) - фото 2

Фото: Xinhua.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA показало, як виглядає залишок наднової, який утворився після вибуху масивної зірки. Повідомляється, що вона знаходиться в карликовій галактиці під назвою Велика Магелланова Хмара. Зображення вдалося отримати завдяки космічним обсерваторіям NASA Chandra і Hubble. Фахівці розповіли, що після вибуху з космічного простору пронеслися ударні хвилі зі швидкістю кілька мільйонів кілометрів на годину. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що китайських шестиколісний ровер надіслав на Землю нові фотографії з червоної планети. Апарат досліджував свій парашут і оболонку, які приземлилися недалеко від місця посадки самого марсохода. Робот зобразив своє обладнання, яке він використовував під час посадки, з відстані 30 метрів. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини