Головна Новини HI-tech космос Китайський марсохід Zhurong надіслав кілька нових фотографій із Марса (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський марсохід Zhurong надіслав кілька нових фотографій із Марса (ВІДЕО)

Під час того, як робот робив фотографії, він знаходився на відстані 350 метрів від місця посадки

19 липня 2021, 11:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Китайський марсохід відправив на Землю нові фотографії з червоної планети. Про це повідомляє видання Space.com. Апарат сфотографував пристрої, які були використані для його посадки на Марсі.

Китайський марсохід Zhurong надіслав кілька нових фотографій із Марса (ВІДЕО)

Zhurong надіслав нові знімки з Марса. Фото з відкритих джерел

Минулого тижня шестиколісний ровер Zhurong звернув для того, щоб досліджувати свій парашут і оболонку, які приземлилися неподалік від місця посадки самого робота.

Чорно-білі знімки апарат отримав за допомогою обладнання —   hazard avoidance cameras. Цей вид камер зазвичай встановлюють спереду і ззаду ровера для забезпечення безпечного маневрування.

Також Zhurong зробив кольорову фотографію збірки парашутної оболонки. Вона покривала робот, а також його модуль для посадки на його шляху до планети й через частину атмосфери. Під час того, як він зобразив задню оболонку, він знаходився на відстані 30 метрів від неї та близько 350 метрів від місця посадки.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що китайський марсохід надіслав на Землю фотографії з Марса. Шестиколісний ровер під назвою Zhurong зробив кілька знімків за допомогою бездротової камери. На фотографіях була показана марсіанська пустка, сам ровер і його посадкова платформа. Китайське національне космічне управління показало їх під час церемонії, на якій говорили про успіхи першої китайської місії по дослідженню червоної планети.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що фахівці NASA за допомогою космічного апарату Mars Reconnaissance Orbiter показали на поверхні червоної планети китайський ровер Zhurong. Знімок був зроблений на спеціальну камеру апарату. За допомогою неї можна розпізнавати відносно невеликі предмети на великій відстані. Детальніше про це читайте в нашій статті





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини