Головна Новини HI-tech космос Китай запустив космічну ракету: стало відомо, що на борту (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустив космічну ракету: стало відомо, що на борту (ФОТО)

Гаофень-3 02 успішно виведено на орбіту Землі

23 листопада 2021, 15:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китай здійснив запуск космічної ракети. Про це пише видання Xhinhua.

Китай запустив космічну ракету: стало відомо, що на борту (ФОТО)

Китай вивів супутник на орбіту Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 23 листопада, на космодромі під назвою Цзюцюань, який знаходиться в китайському автономному районі Внутрішня Монголія, було здійснено запуск ракети-носія "Чанчжен-4С". На її борту знаходився супутник Гаофень-302. На цей час апарат вже успішно виведений на орбіту.

Повідомляється, що цей супутник працюватиме на висоті 755 кілометрів і разом з іншим орбітальним супутником ( Гоофень-3) утворює мережу для формування супутникового угрупування радарів "земля-море". Як пише видання, апарат покращить можливості спостереження за морськими судами, а також моніторингу надзвичайних ситуацій на морі та природному середовищі між сушею та морем.

Гаофень-3 02 обслуговуватиме галузі запобігання та пом'якшення наслідків морських катастроф, динамічного моніторингу морського середовища, охорони навколишнього середовища та водних ресурсів, а також сільського господарства та метеорології.

Для довідки: цей запуск став уже 398-м для китайських космічних ракет серії "Чанчжен"

Китай запустив космічну ракету: стало відомо, що на борту (ФОТО) - фото 2

Фото: Xinhua

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що відома космічна обсерваторія NASA Hubble виявила "полум'я" у космосі. Цей об'єкт знаходиться на відстані понад тисячу світлових років від нашого будинку. На опублікованому зображенні видно курну серце космічного об'єкта. Вчені розповіли, що в ньому знаходяться скупчення зірок.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи показали "підводний світ" у сусідній галактиці Велика Магелланова Хмара. У цьому об'єкті знаходиться група зірок кожна з яких у 10-20 разів масивніша за наше Сонце.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини