Головна Новини HI-tech космос Китай вивів на орбіту Землі супутник-прибиральник (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай вивів на орбіту Землі супутник-прибиральник (ВІДЕО)

Даний запуск став 393 місією космічних ракет серії Long March

26 жовтня 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Китай відправив у космос новий супутник. Про це повідомляє видання "Кореспондент".

Китай вивів на орбіту Землі супутник-прибиральник (ВІДЕО)

Запуск космічної ракети. Фото: EPA/UPG

Як стало відомо, минулими вихідними на орбіту нашої планети було успішно виведено новий космічний апарат Китаю. Для запуску було використано китайську ракету-носій Long March-3B.

Супутник Shijian-21 буде використаний для тестування та перевірки технологій, які зможуть запобігати утворенню космічного сміття у космічному просторі біля нашої планети.

Зазначається, що цей запуск став 393-ю місією космічних ракет серії Long March.
Для довідки: космічне сміття є твердими відходами космічної діяльності. Ними стають, наприклад, супутники, що не працюють, або фрагменти космічних ракет.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що до космічної обсерваторії ESA/NASA Hubble було переведено в безпечний режим. Це сталося через проблеми із синхронізацією із внутрішніми комунікаціями космічного корабля. Група інженерів встановлює причину події. У зв'язку з інцидентом наукові спостереження буде припинено. Докладно про це читайте у нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що астрономи сфотографували дуже молоду планету, яка знаходиться на відстані понад 400 мільйонів світлових років від нас. Вчені розповіли, що цьому небесному тілу всього кілька мільйонів років. Через такий молодий вік, ймовірно, вона гаряча, як лава, завдяки енергії, що виділяється під час "народження". Екзопланету було знайдено завдяки телескопу під назвою "Субару". Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини