Головна Новини HI-tech космос Ілон Маск розповів, скільки коштує відправка людей на Марс і коли вона відбудеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск розповів, скільки коштує відправка людей на Марс і коли вона відбудеться

Якщо всі плани Ілона Маска здійсняться, то SpaceX відправить на Марс мільйон людей

3 лютого 2022, 13:05
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Відомий американський підприємець та засновник компанії SpaceX розповів в інтерв'ю про висадку на Червоній планеті. Про це пише видання IXBT.

Ілон Маск розповів, скільки коштує відправка людей на Марс і коли вона відбудеться

Ілон Маск. Фото: REUTERS/Joe Skipper

Ілон Маск розповів, що за його підрахунками, для здійснення висадки на Марс знадобиться щонайменше п'ять років. У найгіршому разі це може статися через десять років. Мільярдер зазначив, що космічна ракета Starship вже пройшла статичні вогневі випробування, а перший політ планується здійснити вже на початку цієї весни. Однак може статися і так, що політ буде трохи відкладений.

За словами Маска, політ може бути відкладений через те, що компанія SpaceX регулярно вносить інженерні та конструктивні зміни до своєї ракети. Це пов'язано зі спробами здешевити доставку вантажів та людей.

Підприємець заявив, що якщо доставляти людей прямо зараз, то це коштуватиме понад трильйон доларів.

У матеріалі наголошується, що якщо всі плани мільярдера здійсняться, то SpaceX відправить на Марс мільйон людей. Для цього проводитиметься по три запуски ракет на день. Загалом буде збудовано тисячу ракет.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що NASA створила добірку фотографій з космосу, що зачаровують. Опубліковані знімки були зроблені за допомогою кількох обсерваторій. Завдяки різним науковим інструментам можуть досліджувати об'єкти повністю.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що на поверхні Марса зняли величезний ударний кратер, який своїм виглядом нагадує "пень". Така візуальна схожість утворилася через кліматичні зміни Червоної планети. Докладніше про це читайте в нашій статті. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини