Головна Новини HI-tech космос Hubble сфотографував зіткнення двох галактик (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Hubble сфотографував зіткнення двох галактик (ФОТО)

Вчені показали, як виглядає злиття двох галактик

22 червня 2021, 14:07 comments9812
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп Hubble сфотографував фінальну стадію злиття двох галактик. Про це повідомляється на офіційному сайті апарату.

Hubble сфотографував зіткнення двох галактик (ФОТО)

Як виглядає злиття галактик. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, за допомогою телескопа астрономи зафіксували пару галактик, яка отримала назву IC тисяча шістсот двадцять три та знаходяться на відстані 275 мільйонів світлових років від нашої планети. На цей час ці системи знаходяться на фінальній стадії злиття. За припущеннями вчених, в результаті зіткнення двох галактик запустяться процеси інтенсивного утворення нових зірок.

Відомо, що астрономи за допомогою космічного телескопа спостерігають за цією парою галактик ще з 2008 року. Новий знімок, на відміну від попередніх, зроблений на більш технологічний прилад Wide Field Camera 3. Знімання проводилася в різних діапазонах — від інфрачервоного до ультрафіолетового. У майбутньому вчені планують здійснювати спостереження за цією парою галактик за допомогою космічного телескопа James Webb.

Для довідки: James Webb — це орбітальна космічна обсерваторія, яка повинна замінити Hubble. Її запуск запланований на листопад цього року.

Hubble сфотографував зіткнення двох галактик (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американські вчені виявили унікальну галактику, у якій відсутня темна матерія. Кілька років між астрономами йшли суперечки з приводу даного відкриття, однак повторне дослідження підтвердило результати першого. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що американське відомство NASA планує доставити кілька комплектів з обладнанням на зворотну сторону Місяця. Вчені розповіли про цілі, які планують здійснити за допомогою нової техніки. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hubblesite.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини