Головна Новини HI-tech космос Hubble сфотографував кульове зоряне скупчення: як воно виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Hubble сфотографував кульове зоряне скупчення: як воно виглядає (ФОТО)

Зоряне скупчення знаходиться в сузір'ї Скорпіона

13 липня 2021, 13:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп NASA / ESA Hubble сфотографував яскраве зоряне скупчення. Про це повідомляється на офіційному сайті обсерваторії.

Hubble сфотографував кульове зоряне скупчення: як воно виглядає (ФОТО)

Hubble сфотографував зоряне скупчення. Фото NASA / ESA

Як стало відомо, космічний апарат Hubble за допомогою своєї ширококутної камери WFC3 сфотографував кульове зоряне скупчення під назвою NGC 6380. Воно знаходиться в сузір'ї Скорпіона на відстані 35 тисяч світлових років від нашої планети.

На знімку можна побачити зірку HD 159073. Вона є найближчою до нашого Сонця зіркою. HD 159073 знаходиться на відстані чотирьох тисяч світлових років від Сонячної системи.

Для довідки: кульове зоряне скупчення містить велику кількість зірок, які тісно пов'язані гравітацією та обертаються навколо центру галактики в вигляді супутника. Дані скупчення є досить поширеними об'єктами. На початок 2011 року в нашій галактиці було відкрито 157 таких об'єктів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що міжнародна група вчених, завдяки даним отриманих від космічного телескопа NASA TESS, відкрили нові екзопланети. Чотири небесних тіла обертаються навколо двох пов'язаних молодих зірок. Дані планети знаходяться в перехідній або юнацької, фазі свого життєвого циклу. Їх вивчення може дати фахівцям уявлення про маловивчену стадію еволюції планет. Вчені опублікували відео, на якому показані дані небесні тіла. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що вчені завдяки телескопу MeerKAT відобразили космічний об'єкт під назвою радіогалактика. Всередині неї знаходиться масивна чорна діра.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини