Головна Новини HI-tech космос Гігантська "гітара" та зіткнення галактик: добірка чарівних фотографій із космосу від NASA
commentss НОВИНИ Всі новини

Гігантська "гітара" та зіткнення галактик: добірка чарівних фотографій із космосу від NASA

Вчені NASA комбінують дані з різних телескопів, щоб детальніше вивчати дивовижні космічні події

3 лютого 2022, 12:16
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи американського відомства NASA поділилися фотографіями дивовижних космічних об'єктів. Знімки були опубліковані на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Instagram.

Гігантська "гітара" та зіткнення галактик: добірка чарівних фотографій із космосу від NASA

Hubble. Фото: nasa.gov

Комбінуючи дані з телескопів, які виявляють різні види світла, вчені можуть повністю досліджувати космічні явища. Ці знімки були створені шляхом об'єднання даних із наземних та космічних телескопів, включаючи NASA Chandra та NASA Hubble.

Всесвіт випромінює світло та енергію у багатьох формах. Здібності обсерваторії Chandra спостерігати за рентгенівським випромінюванням дозволяють фахівцям досліджувати надгарячі та енергетичні процеси, що відбуваються у Всесвіті:

Гігантська ”гітара” та зіткнення галактик: добірка чарівних фотографій із космосу від NASA - фото 2

R Водолія: білий карлик і червоний гігант обертаються навколо один одного. Коли вони рухаються, білий карлик витягує матеріал червоного гіганта на свою поверхню.

Гігантська ”гітара” та зіткнення галактик: добірка чарівних фотографій із космосу від NASA - фото 3

Туманність Гітара: потік рентгенівського випромінювання (виділений рожевим кольором), що виходить із пульсара майже перпендикулярно до туманності Гітара.

Гігантська ”гітара” та зіткнення галактик: добірка чарівних фотографій із космосу від NASA - фото 4

Фото: (X-ray) NASA/CXC/SAO; (Optical) NASA/STScI, Palomar Observatory, DSS; (Radio) NSF/NRAO/VLA; (H-Alpha) LCO/IMACS/MMTF

Злиття галактик: спіральна галактика стикається з меншою галактикою у верхньому правому куті (не зображено). Гравітаційна взаємодія може створювати хвилі зіркоутворення. Рентгенівські промені (фіолетові) були поєднані з оптичним зображенням Хаббла (червоний, зелений і синій).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що космічний апарат NASA зробив фотографії дивовижної риси супутника планети Сатурн. На його поверхні можна побачити незвичайні смуги, що нагадують забарвлення тигра.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені побачили у космосі незвичайний об'єкт, який нагадав їм зореліт із відомого телесеріалу. Насправді він є галактиками, які взаємодіють одна з одною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини