Головна Новини HI-tech космос "Эхо" у космосі: вчені NASA зафіксували дивовижний феномен (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Эхо" у космосі: вчені NASA зафіксували дивовижний феномен (ФОТО)

V838 Mon знаходиться приблизно за 20 000 світлових років від Землі

16 лютого 2022, 14:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи стали свідками феномену у космосі. Фотографії події були опубліковані на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

"Эхо" у космосі: вчені NASA зафіксували дивовижний феномен (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Як розповіли дослідники, обсерваторія Hubble сфотографувала, як "світлова луна" від незвичайної змінної зірки V838 Mon висвітлює навколишній пил.

Для довідки: Світлова луна — феномен, що спостерігається в астрономії. За аналогією зі звуковим відлунням, світлове відлуння виникає при раптовому спалаху світла, коли світло відбивається від об'єктів поза джерелом і прибуває до спостерігача через деякий час після початкового спалаху.

V838 Mon знаходиться приблизно у 20 000 світлових років від нас, на периферії нашої Галактики Чумацький Шлях.

”Эхо” у космосі: вчені NASA зафіксували дивовижний феномен (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, H. Bond (STScI)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що американське відомство NASA показало , як виглядає далека планета, яка дуже схожа на нашу. Вона має найбільш наближені температурні показники, а також розмірні.

Читайте також про те, що за допомогою обладнання, яке встановлено на борту космічної обсерваторії, дослідники стежать за двома галактиками, що взаємодіють. Це дивовижне космічне дійство відбувається за 350 мільйонів світлових років від нас. Докладно про це читайте у нашому матеріалі.

Сайт "Коментарі" інформував про те, що Резніков розповів , чи був сьогодні привід для хвилювань, коли отримав зведення з Донбасу. Міністр оборони запевняє, незважаючи на панічні прогнози, зведення щодо ситуації на сході не містить нічого несподіваного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини