Головна Новини HI-tech космос Двигун майбутнього пройшов перші успішні випробування в NASA
commentss НОВИНИ Всі новини

Двигун майбутнього пройшов перші успішні випробування в NASA

Новий двигун для космічних подорожей виробляє більше енергії та дозволить здійснювати польоти до Марсу та Місяця.

27 січня 2023, 17:59 comments1735
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Інженерам NASA вдалось створити та випробувати перший повномасштабний обертовий детонаційний ракетний двигун NASA (RDRE), який може стати майбутнім для космічних польотів. Завдяки цьому двигуну ракети стануть легшими та споживатимуть менше палива. Усього три роки тому була створена математична модель такого двигуна, а у 2023 році космічна агенція змогла випробувати новий механізм. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NASA.

Двигун майбутнього пройшов перші успішні випробування в NASA

Зліт ракети NASA. Фото з відкритих джерел

RDRE відрізняється від звичайних ракетних двигунів тим, що створює тягу за допомогою детонацій. Створена конструкція здатна виробляти більше енергії, але використовувати менше палива ніж традиційні установки. За планами NASA, цей двигун можна буде використовувати як для польотів людини у космос, так і для міжпланетних подорожей до Марсу чи Місяця.

Випробування, які проходили на полігоні Маршалла в штаті Алабама, показали, що RDRE здатен витримувати екстремальне тепло та тиск, які створюються в процесі детонацій. Більшість деталей для обертового детонаційного ракетного двигуна виготовлено на 3D-принтері. У першому випробувані, двигун створив тягу у 4 тис. фунтів, під час наступних тестів науковці очікують збільшити тягу до 10 тис. фунтів.

"Ця успішна демонстрація наближає технологію до використання з майбутніми літальними апаратами, дозволяючи NASA та комерційному космосу переміщувати більше корисного вантажу та маси в дальній космос, що є важливим компонентом для більш стійкого дослідження космосу", — запевняють у NASA.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в російський космічний корабель "Союз" влучив метеорит.

Також "Коментарі" писали, що на створення сервісу пошуку зображень Google Images, розробників надихнула сукня Дженніфер Лопес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

vvvv

27 січня 2023, 18:22

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини