Головна Новини HI-tech космос До Землі на великій швидкості летить астероїд: до максимального зближення залишилося кілька місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

До Землі на великій швидкості летить астероїд: до максимального зближення залишилося кілька місяців

Приблизні розміри космічного каменю становлять від 38 до 86 метрів

21 жовтня 2021, 20:04
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

До Землі на великій швидкості наближається астероїд. Про це повідомляє видання Ін-Спейс.

До Землі на великій швидкості летить астероїд: до максимального зближення залишилося кілька місяців

Астероїд наближається до Землі. Фото: Shutterstock / Fotodom

Як стало відомо, до нашої планети на великій швидкості наближається космічний камінь під назвою 2 021 AS1. Він вперше був відкритий 5 січня 2021 року.

На цей момент вченим не вдалося визначити точний розмір небесного тіла, проте виходячи з розрахунків він становить від 38 до 86 метрів. Відзначається, що він не належить до класу потенційно небезпечних.

Астероїд максимально зблизиться із Землею, на швидкості 23 кілометри в секунду, першого січня. У цей момент відстань між ним і нашою планетою буде складати близько 4,9 мільйона кілометрів, що в 13 разів більше, ніж відстань до Місяця.

Для довідки: відстань між Землею і її єдиним природним супутником Місяцем складає 384 400 кілометрів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що японські вчені зафіксували потужний спалах на найбільшій планеті Сонячної системи. Явище можна було спостерігати протягом двох секунд. Імовірно причиною спалаху стало зіткнення астероїда з газовим гігантом.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що космічна обсерваторія ESA / NASA Hubble відобразила групу далеких галактик. Астрономи відзначили, що, на перший погляд, на опублікованому зображенні секстет Сейферта виглядає як шість галактик, однак це не так. Одна з систем знаходиться набагато далі, ніж інші. Вперше дана група була виявлена більше ніж 70 років тому. Також на знімку можна спостерігати об'єкт, який є матеріалом відірваним від однієї з інших галактик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини