Головна Новини HI-tech космос Астронавт на МКС загадала загадку для землян: зможете відгадати? (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Астронавт на МКС загадала загадку для землян: зможете відгадати? (ФОТО)

На МКС стартував експеримент під назвою "Plant Habitat-04"

13 липня 2021, 19:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космонавти на Міжнародній космічній станції (МКС) почали вирощувати перець. Про це повідомляє астронавт американського відомства NASA Меган Макартур на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Астронавт на МКС загадала загадку для землян: зможете відгадати? (ФОТО)

Астронавти на МКС вирощуватимуть перець. Фото з відкритих джерел

Меган повідомила, що з учорашнього дня на МКС почався експеримент під назвою "Plant Habitat-04". Вперше астрономи будуть займатися вирощуванням перцю в умовах космосу.

Також вона зазначила, що це буде важким завданням, тому що цей процес складається з довгих циклів проростання і зростання.

"Однак це відмінне джерело вітаміну С і приправа!" — пише астронавт.

Меган не уточнила, який саме сорт перцю планується вирощувати на Міжнародній космічній станції, однак опублікувала фотографію, на якій зображена наша планета, і запропонувала читачам у соціальній мережі відгадати, яким саме буде цей перець.

Астронавт на МКС загадала загадку для землян: зможете відгадати? (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що китайські вчені почали вивчати зразки ґрунту місячної поверхні. Вони були доставлені на нашу планету в результаті космічної місії "Чаньє-5" у грудні минулого року. Також в агентстві CNSA заявили, що готові до міжнародної співпраці у вивченні зразків ґрунту із супутника. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Портал "Коментарі" також інформував про те, що міжнародна група вчених виявила зірку незвичайної форми. Вона є частиною подвійної системи, яка в майбутньому може утворити наднову зірку.

Це небесне тіло знаходиться на відстані півтори тисячі світлових років від нашої планети і змінює свою форму через те, що поруч з нею знаходиться масивніша зірка. Вчені показали візуалізацію цього об'єкта. Подробиці — в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини