Головна Новини HI-tech космос Астронавт на МКС зафільмував рідкісне атмосферне явище: як воно виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Астронавт на МКС зафільмував рідкісне атмосферне явище: як воно виглядає (ФОТО)

Подібне явище бачили лише кілька пілотів кілька десятків років тому

11 жовтня 2021, 13:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космонавти зафільмували рідкісне явище в атмосфері Землі. Про це повідомляє видання Sciencealert.

Астронавт на МКС зафільмував рідкісне атмосферне явище: як воно виглядає (ФОТО)

МКС. Фото з відкритих джерел

Фотографію зробив французький астронавт Томас Песке з борту Міжнародної космічної станції (МКС). За допомогою сповільненого фільмування йому вдалося сфотографувати потужний синій спалах.

Як стало відомо, на знімку можна побачити явище під назвою "короткочасне світіння". Ці світіння ще називають верхньоатмосферними або іоносферними блискавками. Повідомляється, що вони з'являються під час грози, але набагато вище в атмосфері.

Це явище складно зафільмувати із землі через те, що воно знаходиться високо в атмосфері і його закривають грозові хмари. Крім того, воно триває від кількох мілісекунд до кількох секунд.

Як зазначив астронавт у своєму пості з фотографією, "подібне явище бачили лише кілька пілотів кілька десятків років тому і вчені були не впевнені, чи існують ці блискавки насправді".

Астронавт на МКС зафільмував рідкісне атмосферне явище: як воно виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що Hubble зафіксував швидкі зміни навколо нової зірки. Як розповіли вчені, космічні масштаби часу можуть бути дуже довгими, проте небесні об'єкти на цій фотографії змінилися за відносно короткий проміжок часу.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що NASA планує запустити космічний апарат для зіткнення з астероїдом. Зонд відомства повинен буде зіткнутися з небесним тілом на швидкості понад 20 тисяч кілометрів на годину. Після удару орбіта астероїда має змінитися. Таким чином вчені протестують свою систему захисту нашої планети. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини