Головна Новини HI-tech космос Апарат NASA "зловив метелика" у космосі: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Апарат NASA "зловив метелика" у космосі: як він виглядає (ФОТО)

Туманність Метелик знаходиться у сузір'ї Скорпіона

15 січня 2022, 21:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали фотографію дивовижно-гарного космічного об'єкту. Знімок було опубліковано на офіційній сторінці космічної ренгенівської обсерваторії NASA Chandra у соціальній мережі Twitter.

Апарат NASA "зловив метелика" у космосі: як він виглядає (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

Вчені розповіли, що отримати фотографії унікальної туманності їм удалося завдяки обсерваторії Chandra, яка використовується для досліджень космічних об'єктів у рентгенівському діапазоні.

Астрономи зазначили, що "крила" туманності Метелик можуть здатися покритими снігом та льодом на цьому зображенні, але зовнішній вигляд може бути оманливим. Насправді вони є розжареними областями газу з температурою вище 20 000 °C, які рухаються зі швидкістю понад 950 000 кілометрів на годину.

Довідка: туманність Метелик знаходиться в сузір'ї Скорпіона. Вперше її виявив телескоп Hubble.

Апарат NASA ”зловив метелика” у космосі: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: twitter.com/chandraxray

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що NASA показало, як виглядає галактика, яка пережила один із найсильніших вибухів. За словами фахівців, цей об'єкт лише на перший погляд, виглядає абсолютно спокійним, проте він уже встиг пережити одне з найнебезпечніших явищ, що можуть відбуватися у Всесвіті. Про те, що сталося в цій системі і як вона виглядає, читайте у нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вченим вдалося зафіксувати потужний вибух нового класу космічних явищ. Такі події отримали назви "Корова" і трапляються дуже рідко. За весь час спостережень було виявлено лише п'ять таких випадків. Завдяки новим дослідженням фахівці можуть більше дізнатися про їхню природу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини