Головна Новини HI-tech космос Американська компанія планує доставку товарів з космосу: в будь-яку точку планети за 90 хвилин
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська компанія планує доставку товарів з космосу: в будь-яку точку планети за 90 хвилин

Sierra Space планує зробити революцію у доставці товарів. Компанія хоче запускати їх на орбіту, а потім відправляти в будь-яке місце на Землі.

28 травня 2024, 13:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Американська приватна компанія Sierra Space хоче здійснювати доставку з космосу. Таким чином вантаж може бути відправлений у будь-яку точку планети за 90 хвилин. 

Американська компанія планує доставку товарів з космосу: в будь-яку точку планети за 90 хвилин

Космічна доставка. Фото з відкритих джерел

Sierra Space працює над орбітальним кораблем Sierra Space Ghost, який зберігав би вантаж в космосі та, за потреби, міг би доставити його у будь-яке місце на Землі. Автори проєкту пояснюють, що таким чином можуть швидко відправляти посилки у місця гуманітарної кризи або на лінію фронту, щоб забезпечити людей необхідними ресурсами.

Згідно з концепцією Sierra Space Ghost корабель завантажувався б визначеним вантажем, зокрема наборами для виживання, їжею, зброєю, надувними човнами та іншими засобами, а потім виводився б на орбіту. Корабель міг би перебувати на орбіті планети до п’яти років з масою вантажу до 750 кг. 

У разі потреби корабель Sierra Space Ghost виводили б з орбіти та направляли б посилку у необхідне місце. Під час входження в атмосферу тепловий щит має захистити вантаж, а навігація корабля дозволила б скорегувати доставку в радіусі 100 м від запланованого місця. Таким чином доставка з космосу могла б відправити посилку в будь-яку точку планети за 90 хв.

Американська компанія має довгострокове бачення. Sierra Space вважають, що їхній корабель може в майбутньому зробити революцію у транспорті, зокрема щодо перевезення приватних вантажів.

Sierra Space у лютому 2024 року провела перші випробування скидування вантажу, проте точної дати запуску корабля Ghost компанія ще не оголосила.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені знайшли унікальну планету, яка за характеристиками схожа на цукрову вату.

Також "Коментарі" писали про яскравий метеорит, який пролетів над Португалією. У соцмережі потрапили відео людей, які зафіксували незвичне явище.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини