Головна Новини HI-tech космос Величезний метеор пролетів над Португалією: нічне небо яскраво засяяло (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Величезний метеор пролетів над Португалією: нічне небо яскраво засяяло (ВІДЕО)

В нічному небі Португалії спалахнув величезний метеор, який світився бірюзовим кольором.

19 травня 2024, 14:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Жителі Португалії, які минулої ночі не спали та перебували на вулиці могли спостерігати за падінням яскравого метеорита у нічному небі. Великий космічний об'єкт увійшов в атмосферу над Португалією, де спалахнув бірюзовим світлом. Незвичне явище встигли зафіксувати на камери місцеві жителі, які виклали відео з падінням метеора в мережу.

Величезний метеор пролетів над Португалією: нічне небо яскраво засяяло (ВІДЕО)

Метеор в небі над Португалією. Фото з відкритих джерел

Португальські соцмережі заполонили відео, які зняли падіння метеора, що яскраво горів у нічному небі та випромінював бірюзовий колір. Крім Португалії також слід метеора бачили деякі жителі Іспанії.

Після численних повідомлень про метеор, португальські пожежники були приведені в стан готовності, через можливі наслідки падіння космічного тіла. Очікується, що якщо об'єкт долетів до поверхні Землі, то міг спричинити пожежу, особливо, якщо він впав на лісисту місцевість.

Служба цивільної оборони Португалії оголосила про пошуки метеорита, проте наразі вони не увінчались успіхом. Крім того, записи з відео показують, що основна частина метеорита могла розпастись на дрібні фрагменти.

За кольором сяйва метеора можна передбачити хімічний склад космічного об'єкта, який потрапив в атмосферу планети. Ймовірно, португальський метеорит, який мав бірюзовий колір горіння має у своєму складі магній та залізо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у травні жителі Землі можуть у небі спостерігати найяскравіший метеоритний дощ століття.

Також "Коментарі" писали про повні сонячні затемнення до 2034 року та у яких куточках Землі їх можна буде спостерігати. Наступне сонячне затемнення буде в Європі у 2026 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини