Головна Новини HI-tech роботи Вчені показали, як звучить зоряне скупчення (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як звучить зоряне скупчення (ВІДЕО)

За допомогою космічної обсерваторії вчені зафіксували зоряне скупчення Вестерлунд 2

17 вересня 2021, 11:41
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені показали, як звучить зоряне скупчення (ВІДЕО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

Вчені показали, як звучить зоряне скупчення. Відео було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії Hubble в соціальній мережі Instagram.

На знімку можна побачити зоряне скупчення під назвою Вестерлунл 2. Цей космічний об'єкт повний молодих зірок віком від одного до двох мільйонів років. Вестерлунд 2 знаходиться приблизно за 20 тисяч світлових років від нас.

"За допомогою обробки ультразвуком ми можемо інтерпретувати інформацію з цього прекрасного зображення абсолютно по-новому... Дані Hubble і NASA Chandra представлені у звуці!" — повідомляється в описі під роликом.

Вчені пояснили, що більш яскраве світло відповідає більш голосному звуку, а висота нот вказує на вертикальне положення джерел на зображенні з більш високими тонами у напрямку до верхньої частини зображення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вчені показали, як виглядає "вир" у космосі. Цей зачаровує космічний об'єкт є спіральною галактикою, яка розташована у десятках мільйонів світлових років від Землі. На опублікованому відео можна побачити різні зірки, розташовані по всій галактиці.

Також "Коментарі" інформували, що фахівці зафіксували відразу кілька галактик на одній фотографії. Вони знаходяться на відстані сотень мільйонів світлових років від нас. У них утворюються нові зірки. Також на зображенні можна побачити кілька яскравих зірок, які розташовані в нашій галактиці. Знімок був отриманий завдяки космічному телескопу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини