Головна Новини HI-tech телефони Як не допустити вибуху смартфона на морозі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не допустити вибуху смартфона на морозі

Експерт Олександр Маляревський розповів, як уберегти свій смартфон від поломки й вибуху на холоді

5 жовтня 2021, 19:20
Поділіться публікацією:

Будь-який ґаджет може нормально функціонувати при певному температурному режимі, а при сильній спеці або морозі пристрій починає "глючити" і може навіть вибухнути. Як цього не допустити, розповів експерт Олександр Маляревський, передає радіо Sputnik.

Як не допустити вибуху смартфона на морозі

Як не допустити вибуху смартфона на морозі (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначив, що переохолодження батареї може призвести до складних хімічних процесів, які можуть мати неприємні наслідки. Якщо смартфон і не вибухне, але ефективність його роботи помітно знизиться.

Щоб не допустити поломки телефону при мінусових температурах, експерт радить дбайливо поводитися з ґаджетом. Низька температура уповільнює всі процеси: м'ясо у морозилці збережеться краще, ніж у холодильнику, адже бактерії менш активні. Так само і з акумулятором, тільки замість мікроорганізмів у ньому "трудяться" іони літію. Насамперед потрібно зберігати телефон не у зовнішній, а у внутрішній кишені одягу. Крім того, перечитайте інструкцію, щоб дізнатися, за яких умов він може нормально працювати. За можливості уникайте розмов на морозі, бо на акумулятор відбувається сильний вплив і ймовірність відключення смартфона дуже зростає.

Нагадаємо, що на смартфоні у багатьох людей можна знайти непотрібні функції, які витрачають батарею даремно. Через це ґаджет швидше розряджається, а це може викликати низку незручностей. Експерт Максим Назаренко розповів, як можна користуватися смартфоном тривалий час без підзарядки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українцям назвали важливу умову використання смартфона, привезеного з-за кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини