Головна Новини HI-tech телефони Вчені побачили потужний вибух, спостерігаючи за "метеликом" у космосі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені побачили потужний вибух, спостерігаючи за "метеликом" у космосі (ФОТО)

Космічний об'єкт знаходиться на відстані 60 мільйонів світлових років від нашої планети

22 жовтня 2021, 13:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені зафіксували перші миті смерті зірок. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці космічного телескопа NASA/ESA Hubble в соціальній мережі Instagram.

Вчені побачили потужний вибух, спостерігаючи за "метеликом" у космосі (ФОТО)

Галактики-метелики. Фото: instagram.com/nasahubble

Астрономи розповіли, що завдяки обладнанню космічної обсерваторії їм вдалося стати свідками перших миттєвостей смерті зірки після вибуху наднової.

Вивчаючи навколозоряний матеріал за допомогою телескопа Hubble, вчені отримали уявлення про те, що відбувалося навколо зірки в попереднє десятиліття. Об'єднавши всю цю інформацію, команда змогла створити багаторічний погляд на останні роки зірки.

Дані Хаббла в поєднанні з іншими спостереженнями приреченою зірки за допомогою космічних і наземних телескопів допоможуть дослідникам краще зрозуміти, що відбувалося з нею безпосередньо перед смертю, що може надати астрономам "систему раннього попередження" для інших зірок, що знаходяться на межі знищення.

Наднова, що отримала назву SN 2020fqv, знаходиться у співзалежних галактиках метеликів. Вони знаходяться в сузір'ї Діви приблизно за 60 мільйонів світлових років від нас.

Вчені побачили потужний вибух, спостерігаючи за ”метеликом” у космосі (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, Ryan Foley (UC Santa Cruz); Image Processing: Joseph DePasquale (STScI)

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що астрономи розповіли, що до нашої планети на швидкості 23 кілометри на секунду мчить космічний камінь. Згідно з розрахунками фахівців, його розміри складають від 38 до 86 метрів. Астероїд максимально зблизиться з нашою планетою вже через кілька місяців.

Також портал "Коментарі" повідомляли про те, що астрономам вдалося зафіксувати потужний спалах на найбільшій планеті у нашій Сонячній системі. Передбачається, що її могло викликати зіткнення космічного каменя з планетою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hubblesite.org/
comments

Обговорення


Новини