Головна Новини HI-tech телефони В яких випадках смартфон небезпечно ставити на зарядку
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких випадках смартфон небезпечно ставити на зарядку

Бережіть батарею смартфона від перегріву

18 січня 2021, 09:55 comments1012
Поділіться публікацією:

Найпопулярнішим і необхідним гаджетом в сучасному світі є смартфон. Щоб він прослужив довше, його необхідно берегти, зокрема — батарею. Експерт Сергій Кузьменко розповів, в яких випадках заряджати телефон небезпечно.

В яких випадках смартфон небезпечно ставити на зарядку

в яких випадках небезпечно заряджати телефон (фото з відкритих джерел)

За словами фахівця, в жодному випадку не можна ставити на зарядку смартфон, у якого здулася батарея, тому що вона може вибухнути та спалахнути, а це небезпечно не тільки для гаджета, але і для вашого здоров'я. Краще в такій ситуації не ризикувати.

Також не варто заряджати телефон, який довгий час лежав під прямими сонячними променями та сильно нагрівся, або у випадках, коли на нього потрапила вода.

Експерт підкреслив, що необхідно уважно стежити за тим, як телефон відновлює заряд енергії і наскільки швидко його втрачає. Якщо ви помітили, що ваш гаджет став швидше розряджатися, перевірте статистику споживаної енергії, можливо в цьому винні різні додатки, які у фоновому режимі просто її "з'їдають". Але може бути причина і в самому акумуляторі. В такому випадку, швидше за все, він пошкоджений (через падіння) або справа в зносі. Подібні проблеми можуть виникнути, якщо ви заряджаєте смартфон дешевою зарядкою.

Нагадаємо, експерти розвінчали популярні міфи про смартфони, в які продовжує вірити більшість користувачів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що директор інституту IT університету "Синергія" Станіслав Косарєв розповів, що зарядки не варто залишати в розетках, тому що вони можуть стати причиною загоряння. Крім того, така звичка може зіпсувати зарядний пристрій за короткий термін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини