Головна Новини HI-tech гаджет Які налаштування-невидимки «вбивають» заряд смартфона
commentss НОВИНИ Всі новини

Які налаштування-невидимки «вбивають» заряд смартфона

Директор інституту інформаційних технологій університету «Синергія» Станіслав Косарєв розповів, які налаштування «вбивають» заряд смартфона

12 грудня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Мабуть, ніхто не буде сперечатися, що телефон у сучасному світі – незамінна річ. За допомогою цього ґаджета ми спілкуємося, працюємо та відпочиваємо. Але у смартфонах є низка налаштувань, які працюють у фоновому режимі та непомітно "з'їдають" заряд.

Які налаштування-невидимки «вбивають» заряд смартфона

Що "вбиває" заряд смартфона (фото з відкритих джерел)

Експерт Станіслав Косарєв зазначив, що потрібно відключити налаштування-невидимки, тому що телефон може втратити заряд у невідповідний момент. Насамперед йдеться про геолокацію, безконтактну оплату, а також Bluetooth. Ці програми краще відключити, якщо ви не користуєтеся ними регулярно, тоді заряд триматиметься довше, а ґаджет працювати швидше.

Крім того, гальмувати роботу смартфона може постійно працюючий Wi-Fi. Ще втраті заряду також сприяє налаштування автоматичного регулювання яскравості екрану та спливаючі push-сповіщення.

Можна також вимкнути автоматичне оновлення програм, оскільки вони можуть завантажуватися у фоновому режимі та садити акумулятор.

Нагадаємо, що у морозну погоду ґаджети починають зрадницьки швидко втрачати заряд і "глючити" у невідповідний момент. Але що можна зробити для збереження заряду акумулятора у зимовий час?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що розробники захищеного хмарного сховища pCloud назвали мобільні програми, які швидко розряджають будь-які смартфони. Статистику склали на основі аналізу сотні найпопулярніших програм, які встановлюють користувачі на телефони.

Читайте також, що вчені з фінського університету Аалто заявили, що створили алгоритм, який здатний імітувати набір тексту людиною. У майбутньому він має допомогти прискорити написання тексту людьми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини