Головна Новини HI-tech гаджет 50 додатків, які швидко розряджають смартфон
commentss НОВИНИ Всі новини

50 додатків, які швидко розряджають смартфон

У ТОП 20 самих вимогливих додатків домінують всілякі соціальні мережі, такі як Facebook і Instagram

19 травня 2021, 02:10 comments2841
Поділіться публікацією:

Розробники захищеного хмарного сховища pCloud назвали мобільні додатки, які швидко розряджають смартфони. Статистику склали на основі аналізу сотні найпопулярніших програм, які встановлюють користувачі.

50 додатків, які швидко розряджають смартфон

Гаджети (фото з відкритих джерел)

Для складання рейтингу найвимогливіших до ресурсів додатків, пише Android Headlines, фахівці враховували три параметри: запитувані дозволи, споживання енергії та наявність темної теми.

На основі зібраних даних мобільний клієнт для синхронізації з фітнес-трекера Fitbit і фірмовий додаток мобільного оператора Verizon сильно впливають на автономність смартфона. Кожен з них може в тлі використовувати 14 з 16 доступних дозволів, таких як камера, сховище, місце розташування, контакти та інші. За ними слідують Skype і Uber.

У ТОП 20 самих вимогливих додатків домінують всілякі соціальні мережі, такі як Facebook і Instagram, і месенджери на кшталт Telegram і WhatsApp. Правда, незрозуміло, чому з 50 тільки 3 додатки нібито підтримують темну тему, тоді як в реальності така функція є в більшості сучасних програм.

Якщо говорити про додатки, які займають найбільше місця на смартфоні, то лідером в рейтингу pCloud виявився United Airlines — 437,8 МБ. На другому місці знаходиться Lyft (325,1 МБ), а на третьому — Uber (299,6 МБ). Багато вільного простору також "з'їдають" Fitbit і Facebook.

Як повідомляли раніше, експерт групи ІБ-компаній Angara Руслан Косарєв розповів, що деякі програми отримують оновлення, синхронізують дані і направляють телеметрії, оскільки дані користувачів приносять дохід при монетизації мобільних додатків. Цей процес і "краде" трафік. За словами фахівця, є два типи мобільних додатків. Одні з них працюють в легітимному полі, інші — шкідливі, які "крадуть" дані та трафік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини