Головна Новини HI-tech гаджет Без смартфонів та інших гаджетів: одна з країн ЄС прийняла радикальне рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Без смартфонів та інших гаджетів: одна з країн ЄС прийняла радикальне рішення

Європейська країна вирішила заборонити використовувати мобільні телефони та інші гаджети у школах

5 липня 2023, 16:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З 1 січня 2024 року в школах Нідерландів буде заборонено використовувати мобільні телефони, планшети та смартгодинники. Про відповідну ініціативу оголосив уряд країни, щоб допомогти учням зосередитись на навчанні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Без смартфонів та інших гаджетів: одна з країн ЄС прийняла радикальне рішення

Нідерланди заборонили використовувати мобільні телефони в школі

Заборона на використання мобільних телефонів, планшетів і смартгодинників є результатом угоди між міністерством освіти Нідерландів, школами та відповідними організаціями.

"Навіть якщо мобільні телефони стали частиною нашого життя, їм місце не в класі", — написав у заяві міністр освіти Нідерландів Робберт Дейкграаф.

Заборона поширюватиметься на навчальні класи, однак будуть і винятки. Зокрема вони стосуватимуться технічних уроків, де необхідно використовувати цифрові навички. Іншими категоріями, якими дозволено користуватись телефонами стануть учні з обмеженими можливостями або ті, хто змушений ними користуватися через стан здоров'я.

"Студенти повинні вміти зосереджуватися, і вони повинні мати можливість добре вчитися. Як довели дослідження, мобільні телефони відволікають увагу. Ми повинні захистити учнів від цього", — додав Дейкграаф,

Рішення уряду Нідерландів наразі не має законної сили, а є добровільною ініціативою. Однак міністр освіти Нідерландів стверджує, що невдовзі може бути відповідне рішення. Угоду переглянуть у кінці навчального року, і тоді повідомлять, чи необхідна юридична заборона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Маск вводить обмеження для переглядів у Twitter.

Також "Коментарі" писали, що на Google Maps знайшли загадкові знаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини