Головна Новини HI-tech авто Німці показали електромобіль, здатний змінювати колір (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Німці показали електромобіль, здатний змінювати колір (ВІДЕО)

BMW представила електромобіль BMW iX Flow із технологією, що дозволяє змінювати колір, як хамелеон

8 січня 2022, 10:45
Поділіться публікацією:








Німецький виробник автомобілів BMW представив новинку – електричний кросовер iX Flow, головна особливість якого – миттєво змінювати колір кузова.

Німці показали електромобіль, здатний змінювати колір (ВІДЕО)

Як виглядає автомобіль, що змінює колір (фото з відкритих джерел)

Повідомляється, що автомобіль обернутий в "електронний папір" (E Ink), який дозволяє водієві змінювати колір поверхні за допомогою однієї кнопки. Завдяки поступовому поширенню зміни відтінку по всій поверхні виникає анімаційний ефект. Таку технологію дизайнери німецької компанії хочуть реалізувати не лише зовні, а й у салоні майбутніх електричних кросоверів.

У компанії кажуть, що така здатність нового автомобіля допоможе знизити споживання енергії, тому що біла поверхня відбиває набагато більше сонячного світла, а це допоможе знизити витрати на охолодження влітку. А у холодну пору року темний кузов машини допоможе поглинати більше тепла від сонця.

В обох випадках вибіркова зміна кольору допоможе скоротити витрати енергії для охолодження або обігріву автомобіля, що сприятиме збільшенню запасу ходу електромобіля.

Нагадаємо, що у 2021 році ринок нових легкових автомобілів в Україні зріс на 21%. Рекордним із 2014 року виявився грудень. Українці придбали та зареєстрували 10,5 тисячі автомобілів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що компанія Ілона Маска Tesla опублікувала у соцмережі відео, на якому електромобілі під український "Щедрик" виконали світлове шоу.

Читайте також, що компанія Tesla пропонує чергові ідеї у світі продажу електроавтомобілів. Нові машини Cybertruck доставлятимуть покупцям непофарбованими. За словами Маска, те, що кузов моделі виготовлений із нержавіючої сталі, вже робить його унікальним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини