Головна Новини HI-tech авто.технології Названа країна, де з'являться перші літаючі таксі
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа країна, де з'являться перші літаючі таксі

Компанія-розробник автономних літаючих таксі отримала дозвіл на для польотів.

19 жовтня 2023, 16:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Ймовірно Китай стане першою у світі країною, де безпілотні літаючі таксі почнуть комерційну діяльність. Компанія EHang, яка працює на місцевому ринку отримала дозвіл від китайської влади на експлуатацію своїх машин EH216.

Названа країна, де з'являться перші літаючі таксі

Безпілотне літаюче таксі EH216. Фото з відкритих джерел

Літаючі або повітряні таксі – це транспортні засоби, які ми асоціюємо з фантастичними фільмами, якимись прототипами або випробуваннями. Однак незабаром це може стати реальністю. Китайська компанія EHang повідомила, що отримала згоду на проведення комерційних польотів літаючих таксі. Таким чином компанія пройшла тести і відповідає всім вимогам безпеки для польотів.

Наразі пробні комерційні польоти повітряного таксі будуть здійснюватися у двох китайських містах Сіньцзян Шеньчжень.

Пасажири зможуть літати апаратом під назвою EH216. Це транспортний засіб перевозить двох людей на борту та не потребує водія. Автопілот за допомогою навігації доставить пасажирів з одного місця в інше. Літаюче таксі EH216 має 16 електродвигунів, які приводять у рух 16 пропелерів. На одному заряді акумулятора таксі зможе летіти близько 25 хвилин зі швидкістю до 100 км/год. Наразі невідомо, скільки коштуватиме подорож на транспортному засобі.

Компанія EHang очікує, що після Китаю вона зможе отримати відповідні дозволи в інших містах для польотів EH216. На сьогодні ринкова капіталізація компанії EHang становить близько мільярда доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найважливішу технологічну компанію про яку ви ніколи не чули.

Також "Коментарі" писали про квішинг — новий вид шахрайства до якого все частіше вдаються злочинці. Вони використовують сучасні технології, щоб отримати доступ до ваших особистих даних та грошей. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини