Головна Новини HI-tech інтернет Відомий антивірус крав дані користувачів: переконайтесь, що у вас його немає
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий антивірус крав дані користувачів: переконайтесь, що у вас його немає

Понад 10 тис. користувачів приєднались до спільного позову на виробника популярного антивірусу.

24 липня 2023, 11:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Нідерландах готують колективний позов проти виробника популярного антивірусу Avast. До позову вже приєдналось понад 10 тис. користувачів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання AD.

Відомий антивірус крав дані користувачів: переконайтесь, що у вас його немає

Антивірус Avast збирав конфіденційні дані користувачів. Фото з відкритих джерел

Фонд Consumers United in Court (CUIC) звинуватив компанію Avast та закликає нідерландців долучитись до спільного позову проти виробника антивірусу. Фонд вимагає для кожного громадянина Нідерландів від 800 до 1100 євро компенсації на людину через викрадення та продаж конфіденційної інформації користувачів. Таким чином загальна сума перевершує 10 млн євро.

Загалом у всьому світі близько 435 млн користувачів Avast постраждали від викрадення інформації, яке здійснювало антивірусне програмне забезпечення, що було встановлено на комп’ютерах чи телефонах.

"Це дивно, що Avast, компанія, яка виступає за онлайн-безпеку, колективно зловживала нашою довірою. Ви встановлюєте антивірусну програму для захисту свого ПК, а у відповідь отримуєте шпигунство. Ми вважаємо це великим скандалом", — заявив представник CUIC.

Компанія Avast заробила мільйони доларів у період з 2015 по 2020 рік, використовуючи програмне забезпечення для збору інформації. Avast відстежував пошукові запити Google, GPS-координати, відвідування сайтів, онлайн-покупки та історію пошуку, а потім компанія продала їх для Google, Microsoft, Pepsi та іншим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що одна з країн Європейського Союзу прийняла радикальне рішення та відмовиться від смартфонів та інших гаджетів у школах.

Також "Коментарі" писали про Ілона Маска, який заявив, що попрощається з брендом Twitter.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини