Головна Новини HI-tech інтернет Кілька простих порад, які прискорять вашу роботу з пошуковою системою Google
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька простих порад, які прискорять вашу роботу з пошуковою системою Google

П'ять порад, які допоможуть вам працювати швидше з пошукачем

25 травня 2021, 18:44
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Пошукова система від компанії Google є найпопулярнішою в світі. Згідно з дослідженнями, їхнім пошукачем користується до 90% всіх користувачів. Але далеко не всі знають, як використовувати його функціонал у повній мірі, щоб полегшити пошук.

Кілька простих порад, які прискорять вашу роботу з пошуковою системою Google

Лайфхаки для пошуковика Google. Фото з відкритих джерел

Ми підготували для вас добірку корисних порад, щоб полегшити роботу з пошуковою системою.

Цитати

Мало хто знає, що якщо взяти пошуковий запит у лапки, то система буде виробляти пошук по всій фразі, а не по окремих словах у різному порядку. Це допоможе знайти конкретну інформацію, яка може бути прихована під іншим вмістом.

Використовуйте двокрапку

Якщо ви хочете знайти інформацію або якийсь контент на конкретному сайті, то можете скористатися двокрапкою.

Для цього вам потрібно написати запит і додати слово site, а після нього поставити двокрапку і вказати назву потрібного вам сайту. Наприклад, лайфхак site: comments.ua. Пошукова система видасть вам результати тільки з цим сайтом.

Використовуйте пошуковик як калькулятор

Якщо вам потрібно швидко щось порахувати, не поспішайте шукати сайти з онлайн-калькуляторами. Ви просто можете написати в пошуковому рядку умови щодо необхідного вам математичного прикладу або рівняння, і Google сам усе порахує.

Користуйтеся вкладками пошукової системи

Після того, як скористаєтеся пошукачем, ви можете відрегулювати параметри пошуку у потрібних вам вкладках. Наприклад, перейшовши в розділ Картинки, можна виконати пошук тільки по картинках, а далі вже задати їхній розмір, який буде вам пропонуватися.

Не треба багато слів

Наприклад, якщо вам потрібно знайти магазин поблизу, ви можете так і написати "магазин поблизу". Пошукова система, ґрунтуючись на даних вашої геолокації, підбере для вас магазини.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Spotify тепер можна включати музику для своєї домашньої рослини, а також про те, що NASA опублікувала фото марсохода на горі, яку він підкорював 7 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини