Головна Новини HI-tech інтернет Хакери заражають комп'ютери через фотографії з телескопа Джеймса Вебба
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери заражають комп'ютери через фотографії з телескопа Джеймса Вебба

Хакери знайшли ще одну можливість для зараження комп’ютерів.

12 вересня 2022, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп Джеймса Вебба час від часу надає нам дивовижні зображення з космосу. Вони дуже популярні серед користувачів інтернету, але хакери знайшли спосіб як використати це на свою користь. Вони використовують ці зображення для поширення зловмисного програмного забезпечення, тобто шкідливого вірусу. Про це повідомляє портал з кібербезпеки Securonix.

Хакери заражають комп'ютери через фотографії з телескопа Джеймса Вебба

Хакери заражають комп'ютери через фотографії з телескопа Джеймса Вебба. Фото з відкритих джерел

Космічний телескоп Джеймса Вебба — це сучасна космічна обсерваторія, яка дозволить людству набагато краще досліджувати Всесвіт. Час від часу NASA публікує дивовижні кадри космосу, які швидко поширюються інтернетом. Цим вирішили скористатися кіберзлочинці.

Хакери зрозуміли, що зображення з космічного телескопа Джеймса Вебба дуже популярні серед користувачів інтернету, і вирішили використовувати їх для поширення шкідливого коду. Платформа аналізу безпеки Securonix виявила новий вірус, який був схований в одне із зображень телескопа Джеймса Вебба. Вірус отримав назву GO#WEBBFUSCATOR.

Хакери використовують стару ідею надсилання фальшивих повідомлень на електронні пошти з вкладеннями Microsoft Office. Кіберзлочинці використали макрос у файлі Word, який відповідає за завантаження спеціальної програми, після чого заражається пристрій жертви. Тому треба бути обережним. І це стосується не тільки знімків космічного телескопа Джеймса Вебба, а й інших файлів, доступних в Інтернеті.

За словами Securonix, жодні антивірусні програми не можуть виявити шкідливий код. Віце-президент платформи сказав, що це зображення з телескопа Вебба використовують через його великий розмір у високій роздільній здатності, що дозволяє уникнути сканування антивірусними програмами.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про нові космічні фотографії Юпітера та галактики Тарантул, що були зняті телескопом Джеймса Вебба.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини