Головна Новини HI-tech інтернет Glovo зазнала хакерської атаки: особисті дані клієнтів виявили в даркнеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Glovo зазнала хакерської атаки: особисті дані клієнтів виявили в даркнеті

У компанії Glovo хакери вкрали інформацію про клієнтів і співробітників, яку потім продавали в даркнеті

13 травня 2021, 19:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Компанія Glovo постраждала від хакерської атаки. У мережі повідомляють, що в результаті атаки на одну з систем компанії були вкрадені особисті дані користувачів і працівників.

Glovo зазнала хакерської атаки: особисті дані клієнтів виявили в даркнеті

Хакери зламали Glovo - фото: з відкритих джерел

Пакет із даними зловмисники продавали в інтернеті за 85 тисяч доларів. Продаються понад 160 гігабайт даних, таких як номери телефонів, імена і, можливо, паролі від платіжних систем. Про це повідомила компанія Yarix, яка спеціалізується на кіберзахисті.

У Glovo поспішили заявити про те, що знають про хакерську атаку, яка була проведена вкінці минулого місяця. За їх словами, це сталося через використання застарілої адміністративної панелі інтерфейсу.

У компанії запевнили, що безпека даних для них у пріоритеті. Попри те, що хакери могли отримати доступ до номерів IBAN і Tax ID, в компанії зазначили, що зловмисники не отримали доступу до кредитних карток користувачів Glovo.

Однак керівник Yarix повідомив, що його команда змогла отримати від хакерів платіжні дані і паролі до облікових записів користувачів служби доставки. Також він порекомендував усім користувачам змінити паролі від своїх облікових записів.

Для довідки: Glovo — це іспанська служба за запитом, яка спеціалізується на доставці їжі та інших товарів через додаток у смартфоні. В Україні ця компанія почала роботу з осені 2018 року.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в iPhone виявлена нова вразливість: чи є небезпека для особистих даних, а також, чим Sony засмутила майбутніх покупців Playstation 5.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини