Головна Новини HI-tech VR Секс із аватаром: поліція розслідує групове зґвалтування у віртуальній реальності
commentss НОВИНИ Всі новини

Секс із аватаром: поліція розслідує групове зґвалтування у віртуальній реальності

Персонаж дівчини піддався онлайн-атаці з боку кількох дорослих чоловіків у віртуальній "кімнаті"

5 січня 2024, 17:32
Поділіться публікацією:

У Великобританії поліція розслідує випадок, коли група чоловіків "напала на цифровий аватар дівчини до 16 років і зґвалтувала його" у VR-грі. Правоохоронці кажуть, що дівчина пережила таку ж психологічну та емоційну травму, як, якби зґвалтування було у реальному житті. Як передає портал "Коментарі", про це пише ВВС.

Секс із аватаром: поліція розслідує групове зґвалтування у віртуальній реальності

Британська поліція розслідує віртуальне зґвалтування. Фото: з відкритих джерел

У матеріалах справи йдеться, що "інцидент не спричинив фізичних збитків самої дівчини, проте завдав психологічної травми, яку переживають і жертви насильства в реальному житті".

Крім того, як зазначається, негативний вплив самої події "підсилив ефект повного занурення" через гру у VR-окулярах.

Поліція вперше розглядає справу сексуального злочину, скоєного у віртуальному світі, відповідно до Закону про безпеку в інтернеті, який передбачає захист неповнолітніх користувачів.

Керівник відділу захисту дітей при Раді начальників національної поліції Великобританії Ян Крітчлі зазначив, що "метасвіт створює ворота для хижаків, які можуть чинити жахливі злочини проти дітей", додавши, що уряду та правоохоронцям потрібно працювати над адаптацією законів до справ, пов'язаних з цифровим середовищем. .

Поки невідомо, за якою статтею чоловіків, які вчинили напад, можна буде притягнути до відповідальності, адже згідно зі статтями кримінального кодексу Великобританії, за сексуальне насильство можуть судити лише за наявності фізичного контакту.

У самій корпорації Meta вже заявили, що їм не вдалося підтвердити, що інцидент стався у грі Horizon Worlds. Також там додали, що всередині гри працює т.зв. захист особистих кордонів та користувачі можуть тримати незнайомих людей за кілька футів від свого аватара. Втім, у Meta пообіцяли розібратися в ситуації, коли матимуть доступ до її деталей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новації в Діі: бета-тест послуги для автовласників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини