Головна Новини HI-tech технології Японський вчений створив телеекран, здатний передавати смак їжі: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Японський вчений створив телеекран, здатний передавати смак їжі: як він виглядає (ФОТО)

У Японії створили унікальний телеекран

23 грудня 2021, 16:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Японії створили телеекран, здатний передати смак. Про це пише видання Reuters.

Японський вчений створив телеекран, здатний передавати смак їжі: як він виглядає (ФОТО)

Винахід японського професора Фото: Reuters.

Як стало відомо, японський професор зміг розробити прототип екрану, здатного створювати імітацію харчових смаків. Винахід отримав назву Taste the TV. Воно використовує механізм, що складається з десятка ємностей, які містять спеціальні добавки.  

У матеріалі вказується, що змішуючись, рідина може набувати смаку конкретної їжі. Після створення смаку речовина потрапляє на екран, де користувач може спробувати його.

Винахідник упевнений, що в епоху COVID-19 такі технології можуть допомогти людям краще взаємодії із зовнішнім світом.

Зазначається, що професор працює з командою, яка складається з кількох десятків студентів і на їхньому рахунку вже безліч подібних пристроїв. Наприклад, ними була створена вилка, яка робить смак їжі більш насиченим.

Японський вчений створив телеекран, здатний передавати смак їжі: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: Reuters

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що шестиколісний робот-дослідник американського відомства NASA надіслав нові фотографії з червоної планети. Повідомляється, що за допомогою своїх наукових інструментів марсохід зміг відобразити краєвиди в районі кратера Єзеро. Фахівці, які отримали дані від робота, об'єднали знімки та створили відео. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що осмічний корабель SpaceX створив яскраве шоу на орбіті Землі. У цей час апарат залишав Міжнародну космічну станцію. Вогні маяка Cargo Dragon, а також шлейф від одного з його двигунів осяяли все довкола. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини