Головна Новини HI-tech технології Які типи даних не рекомендується зберігати у браузері
commentss НОВИНИ Всі новини

Які типи даних не рекомендується зберігати у браузері

Експерти назвали три типи даних, які не рекомендується зберігати у браузері: важлива інформація для користувачів

13 лютого 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

Всі користуються браузерами, тому що це багатофункціональні та зручні типи програм, які значно полегшують роботу користувача ПК з інтернетом. З кожним роком вони просуваються у своєму функціоналі та пропонують нові можливості. Але є типи даних, які не варто зберігати там.

Які типи даних не рекомендується зберігати у браузері

Що не варто зберігати у браузері (фото з відкритих джерел)

Автоматичне заповнення адреси проживання, доставки й інших подібних даних

Експерти кажуть, що така функція, на перший погляд, може бути дуже зручною, але вона не є безпечною. При реєстрації на різних сайтах, магазинах та інших ресурсах користувач зберігає адреси проживання й інші важливі дані, якими можуть скористатися зловмисники.

Паролі та логіни

Така ж історія з паролями та логінами на різних сайтах. Замість того, щоб зберігати все у браузері, не лінуйтеся кожного разу вводити дані вручну. Причина така ж — програма може підтягнути пароль і логін, що тільки зіграє на руку тим, хто створив сайт.

Дані банківських карток

Щоб щоразу не вводити дані банківських карток при покупці товарів через інтернет, багато користувачів зберігають цю інформацію у браузері. Але так робити не варто, тому що не всі інтернет-магазини можуть похвалитися серйозним захистом персональних даних, тому ви ризикуєте зазнати фінансових втрат.

Нагадаємо, що у браузері Safari 15 в операційній системі macOS та у всіх браузерах в операційних системах iOS 15 та iPadOS 15 була виявлена вразливість, яка може відстежувати активність користувачів в інтернеті.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти назвали браузер, який є найнебезпечнішим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини