Головна Новини HI-tech інтернет Який браузер визнали найбільш небезпечним
commentss НОВИНИ Всі новини

Який браузер визнали найбільш небезпечним

Цей веб-браузер збирає конфіденційні дані про користувачів

25 березня 2021, 16:25 comments1631
Поділіться публікацією:

Усім відомо, що деякі наші персональні дані про розташування, пошукові запити та уподобання використовують для своїх цілей програми та додатки.

Який браузер визнали найбільш небезпечним

Який браузер несе небезпеку та збирає дані про користувачів. Фото: medium.com

Нещодавно автор видання Forbes Зак Доффман розповів, що браузер Chrome від Google — перший у рейтингу збору інформації про читачів. Chrome використовує дані для реклами.

Доффман зазначив, що хоч це і звичне явище, проте збір інформації може неабияк шкодити конфіденційності особистості. Журналіст нагадав, що компанія Google заробляє величезні гроші на рекламі та на продажу даних про користувачів.

Він заявив — Google не заперечує, що Chrome вивчає історію відвідин сайтів і платіжні дані своїх користувачів.

Зак Доффман зазначив, що єдина інформація, яку не збирає компанія, — це дані, не пов'язані з ідентифікаторами користувачів. 

Також журналіст підкреслює, що Chrome — не єдиний небезпечний браузер. Користувачам потрібно обережніше поводитися з Safari від компанії Apple і Microsoft Edge, який прийшов на заміну Internet Explorer.

Серед найбільш безпечних інтернет-браузерів — DuckDuckGo. Це пошукова система, яка надає особливого значення забезпеченню конфіденційності користувачів і відмові від "міхура фільтрів" персоналізованих результатів пошуку. Проте в Україні про нього майже не знають.

Нагадаємо, що експерти назвали найпопулярніший спосіб шахрайства в інтернеті. Як не стати жертвою аферистів, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, як убезпечити своє чадо від загроз у мережі. Поради від психолога читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Читающий

25 березня 2021, 16:33

"Среди наиболее безопасных интернет-браузеров — DuckDuckGo." ШО? и давно? Аааа. "Это поисковая система, которая придает особое значение обеспечению конфиденциальности пользователей и отказу от "пузыря фильтров" персонализированных результатов поиска." Все нормально, только какое отношение поисковик имеет к браузерам - мне ну совсем не понятно, впрочем, можно списать это на мужской шовинизм и сексизм, но дурости авторки это не отменяет.... Я то ваши статьи и читаю для того чтоб поржать....


Новини