Головна Новини HI-tech технології Як виглядає робот-медсестра, яка буде доглядати за хворими COVID-19 (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає робот-медсестра, яка буде доглядати за хворими COVID-19 (ФОТО)

Вчені, які створили відомого робота Софію, показали своє нове творіння

10 червня 2021, 14:47
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені з Гонконгу створили робота, який зможе доглядати за хворими на коронавірусну інфекцію. Про це повідомляє видання Reuters.

Як виглядає робот-медсестра, яка буде доглядати за хворими COVID-19 (ФОТО)

Вчені створили робота-медсестру. Фото з відкритих джерел

Раніше ці ж вчені з компанії Hanson Robotics створили знаменитого гуманоїдного робота Софію, який міг адаптуватися до поведінки людей, а також працювати з ними. З даними роботом проводилося безліч зустрічей з усього світу. У жовтні 2018 Софія відвідала Україну.

Нового робота-медсестру назвали Грейс. Вона призначена для догляду за літніми людьми та хворими COVID-19. Андроїд може вимірювати температуру пацієнта за допомогою вбудованого тепловізора, а також використовувати штучний інтелект для діагностики. Грейс знає англійську і кілька діалектів китайської мови. Під час візиту людиноподібний робот поспілкувався з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Розробники робота стверджують, що їхнє творіння зможе допомогти полегшити роботу Мединському персоналу під час пандемії. Також глава підприємства Hanson Robotics повідомив, що до кінця літа почнеться масове виробництво перших версій Грейс.

Як виглядає робот-медсестра, яка буде доглядати за хворими COVID-19 (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA створять нового робота для відряджання на Місяць. Новий місяцехід повинна буде доставити ракета-носій компанії Ілона Маска SpaceX. Розробкою даного апарату буде займатися компанія Astrobotic Technology. Більш докладно про це читайте в нашій статті.

Також видання повідомляло про те, що марсохід Perseverance зробив кілька фотографій з Марса, які об'єднали в одне панорамне зображення. Для створення ефекту присутності вчені додали до фото звуки марсіанської пустелі. Вчені відзначили, що на цей момент марсохід виконав всі тестові завдання і приступив до виконання своїх основних завдань.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини