Головна Новини HI-tech технології Як виглядає оцифрований мозок людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає оцифрований мозок людини

Вчені змогли оцифрувати і створити 3D-модель частинки людського мозку

4 червня 2021, 17:08
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Як виглядає оцифрований мозок людини

Вчені оцифрували мозок людини. Фото з відкритих джерел

Вчені оцифрували частину людського мозку. Про це повідомляє видання 9to5google.

Вчені з Гарвардської лабораторії Ліхтман спільно з компанією Google змогли оцифрувати 1 кубічний міліметр тканини кори головного мозку людини. Для цього, вчені взяли у хворого на епілепсію пацієнта частина мозку. Отримані зразки були розділені на 5 300 секцій, товщиною по 30 нанометрів кожен. Потім, кожен шар був просканований, а зображення передані в компанію Google.

Як виглядає оцифрований мозок людини - фото 2

Всього від вчених Google отримала 225 мільйонів зображень, з яких в компанії створили єдину 3D-модель частинки мозку, об'ємом в 1,4 петабайта.Вчені планують, що завдяки отриманій моделі мозку їм вдасться ретельно вивчити природу захворювань головного мозку людини на ранніх стадіях.

Для довідки: отримана 3D модель мозку розміром 1,4 петабайта є однієї мільйонної від обсягу всього людського мозку.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені придумали, як за допомогою смартфона можна успішно лікувати депресію. Завдяки розробленим додатком вдалося істотно поліпшити психічний стан пацієнтів, які страждають депресією на фоні таких захворювань, як цукровий діабет або гіпертонія. Більш детально читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, вчені з США та Китаю розповіли про те, як комп'ютерні ігри можуть впливати на шкільну успішність дітей. Для дослідження вчені вивчили успішність китайських школярів. На думку експертів комп'ютерні ігри можуть, як нашкодити успішності дітей в школі, так і навпаки допомогти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини