Головна Новини HI-tech технології Вчені придумали, як вилікувати депресію за допомогою смартфона
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені придумали, як вилікувати депресію за допомогою смартфона

Створено додаток, яке допомагає людям лікувати симптоми депресії

27 травня 2021, 12:12
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Дослідники з Northwestern Medicine створили додаток для смартфона, який допомагає людям лікувати депресію. Дані про дослідження були опубліковані в медичному журналі JAMA.

Вчені придумали, як вилікувати депресію за допомогою смартфона

Лікування депресії за допомогою смартфона. Фото з відкритих джерел

Завдяки роботі вчених вдалося істотно поліпшити психічний стан пацієнтів, котрі страждають депресією на тлі цукрового діабету або гіпертонії. Дослідження показало, що використання цих технологій допомагало в лікуванні розладів набагато ефективніше, ніж використання тільки стандартних методів медицини. Також додаток допомагав усунути прогалини в лікуванні у країнах, де доходи населення знаходяться на низькому або середньому рівнях, а психіатрична допомога відсутня.

Дизайн інтерфейсу програми заснований на поведінкової активації загальної структури поведінкової терапії для лікування депресії. Програма може пов'язувати хворого з постачальниками медичних послуг, що знаходяться у його країні. На цей момент програма надає інструментарій для медичного персоналу і підтримку для пацієнтів іспанською та португальською мовами.

Для довідки: під час депресії, людина втрачає здатність отримувати задоволення. Настрій змінюється на тужливий, боязке або тривожне. Знижується самооцінка, а також з'являється неадекватне почуття провини. У деяких випадках цей розлад може бути нормальною реакцією організму на певні життєві події. Діагноз може поставити лікар психотерапевт, ґрунтуючись на діагностичних критеріях депресивного розладу.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як комп'ютерні ігри шкодять дітям. Також інформувало про те, скільки хвилин можна приймати душ без шкоди для здоров'я





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://medicalxpress.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини