Головна Новини HI-tech технології Водіям на замітку: з'явився мобільний додаток, в якому фіксуються порушення на дорозі
commentss НОВИНИ Всі новини

Водіям на замітку: з'явився мобільний додаток, в якому фіксуються порушення на дорозі

Поліцейські повідомляють, що водії активно фіксують порушення на дорогах

10 лютого 2021, 14:51 comments2417
Поділіться публікацією:

В Україні запрацював  додаток для мобільних телефонів "Поліцейський в смартфоні". З його допомогою водії зможуть самостійно фіксувати порушення, які здійснюють інші учасники дорожнього руху.

Водіям на замітку: з'явився мобільний додаток, в якому фіксуються порушення на дорозі

В Україні запустили додаток "Поліцейський в смартфоні" - фото: з відкритих джерел

Як це працює?

Додаток буквально перетворює телефон користувача на відеореєстратор. Простіше кажучи,  він фіксує кожні 30 секунд на відео. Потім стирає старий файл і записує новий. Якщо ж в якийсь момент сталася аварія на дорозі, водій зможе відправити цей запис в поліцію. Далі правоохоронці викликають правопорушника в поліцію. Там йому показують запис з підтвердженням порушення на дорозі з його боку. Далі на порушника чекає  штраф.

Чи ефективно додаток?

Співробітники поліції зазначають, що з початком роботи цього додатка з'явилась можливість виявляти набагато більше порушень, аніж було раніше. Надходить дуже багато сигналів від водіїв про події на дорозі з боку інших учасників руху. За їх словами, іноді заяв надходить настільки багато, що вони не встигають своєчасно відреагувати на кожну.

Юристи відзначають, що правоохоронці зобов'язані приймати абсолютно кожну заяву про правопорушення. Далі у них є 30 днів, щоб повідомити про результати заявнику. На сьогодні даний додаток — це більше експеримент. Ще є деякі питання з боку закону. Наприклад, які порушення і в якому вигляді можна фіксувати на відео.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що популярний додаток заразив мільйони смартфонів шкідливим вмістом, а також про те, що стало відомо, скільки у світі інтернет-користувачів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини