Головна Новини HI-tech технології Вчені назвали країну з якої походять усі предки людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали країну з якої походять усі предки людини

Загальновідомо, що всі живі сьогодні люди походять від спільного предка, але нове дослідження виявило, звідки походить цей предок.

11 січня 2023, 18:30 comments6622
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дослідники з Інституту обробки великих масивів даних (Big Data) в Оксфорді склали карту усіх генетичних зв’язків людини. Вченні для своєї мети об’єднали вісім різних баз генетичних баз геному стародавньої та сучасної людини та прийшли до висновку, з якого місця походить спільний предок усіх людей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Indy1000.

Вчені назвали країну з якої походять усі предки людини

Еволюція людини. Фото з відкритих джерел

Науковці використали понад 3 тис. геномних послідовностей з 215 популяцій та зразків, які варіювались від 1000 до 1000 років. Використовуючи об'єднану базу геномів алгоритми змогли передбачити загальних предків в еволюційних деревах, що пояснило деякі закономірності генетичної варіації. В результаті утворилась мережа з майже 27 млн предків людини.

"Сила нашого підходу полягає в тому, що він робить дуже мало припущень щодо базових даних, а також може включати як сучасні, так і стародавні зразки ДНК", — говорить дослідник доктор Ентоні Вонс.

Створена дослідниками візуалізація передбачуваних людських предків у часі та просторі показала рядки, які пов'язані у схемі предок-нащадок у сучасних і стародавніх геномів.

Вчені назвали країну з якої походять усі предки людини - фото 2

Дослідники таким чином змогли виявити місце, де ідентифіковано найстаріші геноми.

"Найдавніші предки, яких ми ідентифікуємо, відносяться до географічного місця, яке знаходиться в сучасному Судані", — сказав Вонс.

Дослідник припускає, що ці дані не тільки допомагають нам краще зрозуміти геологію людини, але можуть стати новим методом допомоги в інших дослідженнях, наприклад, медицині. Де вчені зможуть генетично передбачити ризики певних захворювань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що космонавти застрягли в космосі через влучання метеорита в російський корабель "Союз". Тепер їм доведеться бути довше на МКС ніж було погоджено попередньо.

Також "Коментарі" писали про те, що США готується змінити принципи боротьби проти невидимої зброї диктаторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини