Головна Новини HI-tech технології В Японії створили електричний літак: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії створили електричний літак: як він виглядає (ФОТО)

На Mk-5 встановлено 32 гвинта

6 серпня 2021, 20:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Японії був представлений електричний одномісний літак. Про це повідомляє видання R obbReport.

В Японії створили електричний літак: як він виглядає (ФОТО)

В Японії створили одномісний електричний літак. Фото: Tetra Aviation

Японська авіакомпанія під назвою Tetra Aviation представила електричний літак. eVTOL (електричний літак вертикального зльоту і посадки) буде називатися Mk-5.

Повідомляється, що в компанії розробляли даний літальний апарат протягом трьох з половиною років. Він створений з вуглепластика та алюмінію і важить менше ніж півтонни. 

Транспортний засіб зможе дозволити одній людині пролетіти до 160 кілометрів. На Mk-5 встановлено 32 гвинти, які розташовуються на чотирьох крилах. Також один гвинт встановлений у хвості апарату для того, щоб допомагати при зльоті.

Його акумулятор місткістю 13,5 кВт-год зможе розігнати електролітак до швидкості в 160 кілометрів на годину.

Відзначається, що даний літак управляється за допомогою джойстика і напівавтоматичного електронного урядування та буде досить простим в пілотуванні навіть для новачків.

Згідно з планами компанії, новинка стане доступна до покупки вже в наступному році, а зараз всі охочі можуть зробити попереднє замовлення.

В Японії створили електричний літак: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: Tetra Aviation

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в КНР побудували найшвидший у світі поїзд. Повідомляється, що він буде здатний розвивати швидкість до 600 кілометрів на годину. Даний транспортний засіб є маглева (здійснює рух за рахунок сили електромагнітного поля і не торкаючись рейок). Створенням швидкісного складу займалися з 2016 року. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Австралії провели випробування перегонового електричного автомобіля. Даний транспортний засіб є безпілотним і буде використано для перегонів в стилі по типу "Формули -1". У самих перегонах братиме участь до десяти таких транспортних засобів. Детальніше про це читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини