Головна Новини HI-tech технології Українці розробили унікального голосового помічника на базі штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці розробили унікального голосового помічника на базі штучного інтелекту

З'явився сервіс, який уміє відсіяти телефонних спамерів та заспокоїть маму, коли ви зайняті

1 жовтня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Над створенням голосового асистента протягом трьох місяців працювала команда з шести осіб. Програма має ознайомчу версію і не вимагає комп'ютерних ресурсів для роботи, розповідає інтернет-журнал AIN.

Українці розробили унікального голосового помічника на базі штучного інтелекту

Голосовий асистент у смартфоні - фото з мережі

Голосовий помічник Маша - віртуальний секретар зі штучним інтелектом. Вона здатна до самонавчання і "уміє" говорити. Її зручно використовувати тоді, коли потрібно відсіяти дзвінки спамерів, або уникнути неприємної розмови, або за відсутності часу. У таких випадках замість людини чемно і чітко відповідає "Маша". Її голос можна почути за посиланням

Сервіс працює з будь-яким українським оператором. Щоб підключитись, необхідно запустити Телеграм-бота і вказати ім'я, яке озвучуватиметься абонентам. Після цього програма "Маша" сама визначає, на які дзвінки вона відповідатиме:

1) якщо користувач відхиляє вхідний дзвінок;

2) якщо користувач не відповідає більше 10 секунд;

3) якщо телефон вимкнутий.

Після діалогу з абонентом, Маша надсилає аудіозапис, а також розшифровку, у Телеграм. Користувач продивляється і визначає, кому перетелефонувати, а кого занести в чорний список і більше ніколи не спілкуватись. Тим часом той, хто телефонує, говорить з голосовим помічником, який уміє підтримувати розмову і говорить з "людськими інтонаціями". Спочатку у Маші було близько 10 сценаріїв поведінки, але їх кількість постійно зростає. Цього вистачає, щоб заспокоїти батьків і пояснити, чому ви не берете трубку, відсіяти спамерів інтернет-магазинів чи телефонних шахраїв.

Співвласниками проекту є Роман Робочий і Михайло Цеховський. Сайт знаходиться на українському домені, з українськими цінами. Однойменного асистента впровадили в Райффайзен Банк в Росії. Між тим розробники сперечаються з російським же банком Тінькоф, який майже одночасно з ними підключив до своїх сервісів помічника "Олега". Наразі команда Михайла та Романа пропонує "Машу" українцям.

Раніше сайт "Коментарі" розповідав, що штучний інтелект уміє малювати краще за людину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини