Головна Новини HI-tech технології У Японії випробували швидкісний поїзд-безпілотник (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Японії випробували швидкісний поїзд-безпілотник (ФОТО)

Японський поїзд серії Е7 розігнався до 110 кілометрів на годину

17 листопада 2021, 14:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Японії випробували новий безпілотний швидкісний поїзд. Про це пише видання Kyodo News.

У Японії випробували швидкісний поїзд-безпілотник (ФОТО)

У Японії випробували новий поїзд. Фото: Pixabay

Сьогодні вранці, 17 листопада, компанія East Japan Railway Company провела перші випробування швидкісного безпілотного поїзда. Тести поїзда серії Е7, що складається з 12 вагонів, проводились на п'ятикілометровій залізничній ділянці.

За даними ЗМІ, під час випробувань зразку вдалося наблизитися до максимальної швидкості 110 кілометрів на годину. У цей момент у кабіні був машиніст на випадок непередбачених ситуацій. Він перевів поїзд у режим автопілота і той успішно пройшов усі тести.

Зазначається, що склад скоїв зупинку за вісім сантиметрів від призначеного місця. При цьому припустима похибка становить 50 сантиметрів.

У компанії розповіли, що у майбутньому планують вводити в експлуатацію такі поїзди.

У Японії випробували швидкісний поїзд-безпілотник (ФОТО) - фото 2

Фото: kyodonews

Нагадаємо, що раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що українське підприємство "Антонов" завершило будівництво зразка свого літака Ан-178. Ця машина буде призначена для проведення льотних сертифікаційних випробувань. Крім того, у компанії зазначили, що фахівці вже завершили будівництво планера літака для ЗСУ. Піднятися у повітря він зможе у першій половині наступного року.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що  спеціалісти NASA вже протягом декількох тижнів намагаються відремонтувати свою обсерваторію Hubble. У космічного апарату виникли проблеми із синхронізацією внутрішніх комунікацій. Через цей збій усі наукові інструменти телескопа були автоматично переведені в "безпечний режим". Поки що інженерам вдалося відновити лише один із них.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини