Головна Новини HI-tech технології Прикидався Ердоганом та вимагав грошей: у Туреччині затримали шахрая
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикидався Ердоганом та вимагав грошей: у Туреччині затримали шахрая

Шахрай використав штучний інтелект та прикинувся президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

17 серпня 2023, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Турецькі спецслужби спіймали шахрая, який обдурив численних бізнесменів та політиків завдяки імітації голосу Ердогана за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Anadolu.

Прикидався Ердоганом та вимагав грошей: у Туреччині затримали шахрая

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Імітуючи голос президента Туреччини Реджепа Ердогана за допомогою спеціальних додатків на основі штучного інтелекту, шахрай спілкувався з вищими державними політиками та бізнесменами від яких намагався отримати гроші.

Злочинець для свого захисту використовував мобільні телефони, які придбав в іноземних громадян. Попри це Організація національної розвідки Туреччини (МІТ) провела спецоперацію, виявила місцезнаходження шахрая та встановила його особу.

"Підозрюваний був спійманий за короткий час в результаті делікатної роботи підрозділів кібербезпеки MIT", — повідомляє Anadolu.

ЗМІ не вказали, чи встиг зловмисник отримати кошти від політиків чи бізнесменів. Також невідомо, яке покарання йому загрожує у разі доведення його провини.

Турецька преса пише, що для захисту громадян місцева влада намагатиметься посилити заходи проти подібних шахрайств з імітацією голосу та штучним інтелектом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що штучний інтелект створив перший міжнародний збройний скандал. Штучний інтелект написав новину про Сербію, яка нібито уклала контракт з Іраном на закупку великої партії дронів-камікадзе для своєї армії. 

Також "Коментарі" писали про Ілона Маска, який зробив тривожний прогноз для світу. За його словами катастрофа станеться вже через два роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини