Головна Новини HI-tech технології Штучний інтелект створив перший міжнародний збройний скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект створив перший міжнародний збройний скандал

Новина про те, що Сербія замовила велику партію дронів-камікадзе в Ірану виявилась фейковим текстом від штучного інтелекту.

15 серпня 2023, 12:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

14 серпня українські та деякі міжнародні ЗМІ поширили інформацію про те, що Сербія нібито домовилась з Іраном про закупівлю значної партії безпілотників. Однак згодом виявилось, що ця новина створена завдяки штучному інтелекту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Defense Express.

Штучний інтелект створив перший міжнародний збройний скандал

Штучний інтелект створив фейкову новину про поставки зброї. Фото з відкритих джерел

У скандальній новині йшлося, що під час зустрічі сербської делегації з іранськими представниками було укладено договір про замовлення 20 тис. дронів-камікадзе Shahed-136. У новинні також повідомляється, що Іран постачає зброю останні два роки для православних фундаменталістів у Росії, Вірменії та Сербії. А головна мета таких дій – боротьба проти католицького світу.

Як з’ясував Defense Express першоджерелом інформації виявився ресурс Terror Alarm. В його описі вказано, що це перший у світі агрегатор новин, який створений за допомогою штучного інтелекту. 

Defense Express пояснює, що штучний інтелект хоч і повідомив про реальну зустріч сербської делегації з іранською, яка відбулась 7 серпня, однак помилився щодо підписаних договорів. У них йшлося лише про "розвиток відносин з Іраном", однак без інформації про зброю.

"Штучний інтелект не враховую те, що у випадку, якщо Сербія все ж таки замовить будь-яку іранську зброю, то зустрінеться з санкціями", — пише Defense Express.

Портал називає цю ситуацію першим міжнародним збройним скандалом, який створив штучний інтелект. Defense Express стверджує, що Сербія усе більше спрямовує погляди на Захід, адже планує купити французькі винищувачі Rafale та придбала китайські зенітно-ракетні комплекси FK-3, замість російських систем С-300, які постійно купувала у Росії до початку повномасштабного вторгнення. 

Офіційні особи Сербії та України не відреагували на скандальну новину від штучного інтелекту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск прогнозує глобальний дефіцит електроенергії через два роки. Причиною цього Маск називає штучний інтелект.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 серпня 2023, 11:53

Саме українці потрапили в пастку. У другу світову існувало дві тоталітарних моделі. Радянська яка мобілізувала все суспільство на поточну боротьбу, її обрав Путін. Зе обрав німецьку. Ставка на пропаганду відосики гасла крики Хайль, Ніхто мене не зупинить, зустрічі і нагородження фронтовиків. Погляд у майбутнє третього рейху, тобто інвестиції продаж посад майбутнім чиновникам Криму Донбасу. Створення трибуналів. Тобто видовищно ділити шкіру ще на вбитого медведя.


Новини