Головна Новини HI-tech технології У Німеччині Facebook заборонили збирати дані користувачів WhatsApp
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині Facebook заборонили збирати дані користувачів WhatsApp

Призупинення збору даних завдає удар по самій суті бізнес-моделі та рекламній стратегії Facebook

12 травня 2021, 03:35
Поділіться публікацією:

Німецький регулятор заявив, що спроба компанії змусити користувачів прийняти оновленими умовами програми є незаконним. Про це пише Bloomberg.

У Німеччині Facebook заборонили збирати дані користувачів WhatsApp

WhatsApp і Facebook (фото з відкритих джерел)

Комісар Гамбурга із захисту даних і свободи інформації Йоханнес Каспар на три місяці ввів заборону на відстеження за діями користувачів в WhatsApp. Він так само закликав відповідне відомство Європейського Союзу винести аналогічну постанову по всьому блоку з 27 країн.

На думку Каспара, нові умови WhatsApp, що дозволяють збір даних, непрозорі, непослідовні та надмірно широкі. За його словами, наказ спрямований на захист прав і свобод мільйонів користувачів у Німеччині.

Призупинення збору даних завдає удар по самій суті бізнес-моделі і рекламної стратегії Facebook. Представники WhatsApp назвали претензії Каспара "неправильними" і заявили, що дії регулюючого органу "засновані на фундаментальному нерозумінні" цілі і наслідків поновлення. Вони також додали, що наказ не зупинить впровадження нових технологій.

Як повідомляли раніше месенджер Signal, який відомий своєю конфіденційністю та безпекою, вирішив продемонструвати, яку особисту інформацію про користувачів збирає соціальна мережа Facebook. Команда Signal розмістила таргетингову рекламу в Instagram з набором різноманітної інформації про користувачів, після чого аккаунт месенджера був заблокований.

Основна суть цієї реклами полягала в тому, щоб нагадати користувачам, як саме працює таргетована реклама в Instagram. Плюс до всього, в кожній своїй публікації Signal розповідав, яким чином людина, яка побачила рекламу, потрапив в цей список. Signal вказав дані про роботу, геолокації, відносинах, події з життя і так далі. Ось такі публікації могли бачити користувачі Instagram  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Bloomberg
comments

Обговорення


Новини