Головна Новини HI-tech технології У Китаї почали працювати безпілотні таксі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї почали працювати безпілотні таксі (ФОТО)

На вулицях міст тепер працюють 20 безпілотних таксі

22 липня 2021, 17:39
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Китаї запрацював сервіс безпілотних таксі. Про це повідомляє видання Xinhua.

У Китаї почали працювати безпілотні таксі (ФОТО)

У Китаї почало працювати безпілотне таксі. Фото: twitter.com/DeepRoute_ai

Як стало відомо, в китайському місті Шеньчжень, що на південному сході країни, запрацювали 20 безпілотних таксі. Повідомляється, що транспортні засоби мають до ста точок для висадки та посадки пасажирів і надають послуги на понад 200 кілометрів доріг загального користування. У них включені, наприклад, туристичні місця і точки вакцинації від коронавірусної інфекції.

Цим проєктом займається місцева компанія під назвою DeepRoute. Послугами безпілотного таксі можуть скористатися всі бажаючі, які досягли 18-річного віку.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Китаї створили найшвидший у світі поїзд. Стало відомо, що він може досягати швидкості до 600 кілометрів на годину. Такий вид поїздів називається маглев. Під час руху вони не торкаються рейок і утримуються над дорожнім полотном за рахунок сили електромагнітного поля. Відомо, що цей проєкт стартував восени 2016 року. У мережі з'явилося відео, на якому показано, як вони виглядають. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що китайці представили прототип домашнього робота-андроїда. Стало відомо, що він створений за зразком людського тіла. Робот може самостійно пересуватися зі швидкістю до трьох кілометрів на годину як у вже вивчених ним місцях, так і в нових. Він вміє ходити сходами і піднімати вагу до 2,7 кілограм. Подробиці — в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини